تربچه

تربچه ،تربچه سفید،تربچه قرمز،تربچه گرافیک،تربچه خواص،تربچه در بارداری،تربچه سفید خواص،تربچه سفید،فواید تربچه سفید،خاصیت تربچه سفید،کاشت تربچه سفید،عکس تربچه سفید،برگ تربچه سفید

تربچه،خواص تربچه

تربچه

گل سرسبد سبزی خوردن تربچه های نقلی و قرمز رنگ است.شاید برایتان جالب باشد که در قرن 16 میلادی ترب در انگلستان شناخته شده است و مورد استفاده قرار گرفت و سپس در قرن 17 میلادی در ماساچوست مورد کشت قرار گرفته شده است.لازم به ذکر است که این گیاه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از دوران ‌های بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماری ‌ها به کار می ‌رفت. تربچه با نام علمی Raphanus sativus جزء سبزیجات ریشه‌ ای  می باشد و از لحاظ ظاهر و بافت شبیه چغندر و شلغم است، اما دارای طعم متفاوتی می ‌باشد.تربها دونوع هستند: ترب سیاه که اغلب در پائیز برداشت می گردد.و تربچه که به رنگ های مختلف قرمز و صورتی و به صورت های دراز و گرد موجود است ترب ریشه ای گیاهی است که جزء خانواده خردل دسته‌ بندی می‌ گردد .جالب است بدانید که ترب سیاه مانع بروز سنگ مثانه می‌ گردد. به‌ علاوه گفتنی است که از انسداد مجاری تنفسی جلوگیری می نماید. بدنیست بدانید که 90درصد وزن ترب را آب تشکیل می‌ دهد.

تربچه،خواص تربچه

خواص تربچه

بدنیست بدانید که در ابتدای قرن بیستم اثر مفید ترب برای معالجه بیماری ‌های کلیوی و تصفیه کلیه، توسط پزشکان سنتی ایران شناخته شده است.لازم به ذکر است که  ترب کوهی به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی به عنوان ضدباکتری، ضد قارچ و ضد ویروس عمل می‌ نماید و مانع از بروز عفونت های راه تنفسی و مجاری ادرار می‌ گردد.در واقع  ترب سیاه مانع بروز سنگ مثانه می‌ شود، به‌ علاوه از انسداد مجاری تنفسی جلوگیری می ‌نماید.

تربچه،خواص تربچه

تربچه برای اسهال خونی

بهتر است بدانید که جوشانده ی ترب برای درمان اسهال خونی مفید و موثر است.لازم به ذکر است که  اگر دست یا پای شما سرما زده است ترب را در آب بجوشانید و بگذارید تا کمی سرد شود به طوریکه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در این جوشانده قرار دهید.شاید باور نکنید که آب برگ ترب چه برای تقویت چشم مفید است و ترب سیاه، یرقان را درمان می‌ کند.

تربچه،خواص تربچه

نکاتی در مورد تربچه

مراقب باشید که :زیاده روی در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است .حتما این سبزی خوشمزه و خوشگل را در کنار سبزی های دیگر مصرف نمایید.برای جلوگیری از دندان درد مصرف مواد غذایی حاوی فیبر از جمله سبزیجات، باعث کاهش پلاک دندان و در نتیجه جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. از جمله این مواد می‌توان به کلم پیچ، کلم بروکلی، خیار، گل کلم، گوجه فرنگی، کاهو، تربچه و … اشاره کرد. برای درمان زخم معده پرهیز از مصرف برخی خوراکی‌ها لازم است مانند(مثل غذاهای پرچربک، کلم، ترب، تربچه، خیار، شلغم، پیاز و پیازچه، هندوانه، گیلاس، گوجه سبز، هلو، زیتون، ماهی دودی و نمک، کاهش مصرف چای و قهوه و نوشابه‌های گازدار، دور کردن استرس و ناراحتی از خود، پرهیز از مصرف دخانیات، مصرف عسل، بادام، موز، شیرین بیان، نعناع و بابونه.

تربچه برای لاغری

به گزارش سایت جسارت حتما برایتان سوال پیش آمده است که مگه با ترب هم میشه لاغر شد؟ بله درسته ترب به دلیل وجود فیبر بالا در فرد احساس سیری دست می دهد و جلوی اشتها بخصوص اشتهای کاذب را می گیرد، همچنین ترب کوهی با تحریک ترشحات معده سبب بهبود سیستم گوارشی می شود. علوه بر وجود فیبر در ترب، ویتامین هایی مثل ویتامنی C وجود دارد که برای جلو گری از سرطان مفید می باشد. ترب برای درمان آنفولانزا، تقویت قلب و عفونت دستگاه ادراری مفید می باشد. شاید جالب باشد بدانید که ترب سبب پاکسازی بدن از سموم می شود و همچنین سبب افزایش سوخت و ساز بدن می گردد. در مقاله معجون ترب برای لاغری دستور تهیه معجونی ارائه می گردد که شما به راحتی می توانید چند سایز کم نمایید. ترب نه تنها سبب چربی سوزی می گردد بلکه سبب از بین رفتن آب بدن می گردد.

تربچه برای زن باردار

شاید برایتان جالب باشد فقط کافیست چند روز ترب را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا جنین به خوبی رشد کند و تمام مواد مغذی لازم را دریافت کند. این گیاه منبع غنی از کلسیم می باشد.کلسیم برای رشد استخوان ها و دندان های جنین بسیار ضروری می باشد.همچنین منبع عالی اسیدفولیک محسوب می شود که یک ماده مغذی برای تمام زنان باردار می باشد.اگر سطوح اسیدفولیک در بدن جنین کافی باشد ، از هر نوع نقص ایمنی در امان می باشد. ترب ها حاوی پتاسیم ، آهن ، ویتامین ث می باشند و می توانند بی نهایت برای زن باردار مفید باشند.

تربچه برای معده

این گیاه سم‌زدای بسیار خوبی است و سرشار از ویتامین C، اسید فولیک و آنتوسیانین است و به بهبود انواع سرطان به ویژه سرطان کولون، کلیه، روده ، معده و دهان کمک می‌کند.  برای کبد و معده بسیار مفید است و سم‌زدای بسیار خوبی است و خون را تصفیه می‌کند. این گیاه در بیماری یرقان به طور شگفت‌آوری به پاکسازی بیلیروبین از خون کمک می‌کند و همچنین تولید آن را نیز تنظیم می‌کند. علاوه بر این با افزایش اکسیژن در خون از تخریب سلول‌های قرمز جلوگیری می‌کند. ترب سیاه برای یرقان مفیدتر است. برگ‌های این گیاه نیز برای درمان یرقان بسیار مفید هستند.

تربچه برای تیروئید

تربچه از جمله مواد غذایی است که باید در کم کاری تیروئید در حد اعتدال مصرف و یا از خوردن آنها اجتناب شود.همچنین خردل، هلو، گلابی، تربچه، اسفناج، سویا، ارزن، بادام زمینی، قهوه، شلغم و سبزیجات کلم مانند ( کلم بروکلی، جوانه بروکسل، کلم، کلم پیچ، کلم قمری ) همچنین ازغذاهای آماده و تصفیه شده، از جمله آرد سفید و شکر اجتناب کنند.غذاهای مناسب برای مصرف در الگوی غذایی بیماری کم کاری تیروئید عبارت هستند از: اسفناج، توت فرنگی، گوجه فرنگی، موز، هویج، تخم مرغ، سیر، قارچ، پیاز، سیب زمینی، نخودفرنگی، کدو، حبوبات، تربچه، ماست کم چرب و غذاهای دریایی. این غذاها می توانند جایگزین یُد از دست رفته توسط گواتروژن ها گردند. توجه داشته باشید که برخی از مواد غذایی مانند اسفناج اگر چه در حقیقت در لیست غذاهای گواتروژن می باشند ولی محتوای یُد موجود در آن برای مقابله با اثرات گواتروژنیک آن کفایت می نماید. همچنین مواد غذایی ای که در خاک رشد می نمایند به علت جذب یُد از خاک حاوی سطوح بالاتری از یُد می باشند.

تربچه برای سنگ کلیه

آب ترب جهت رفع سنگ کلیه بسیار کارساز است.این گیاه ویتامین C، آهن، منیزیم و پتاسیم فراوانی دارد. همچنین دارای کمی مواد قندی، ‌نشاسته‌ای، مواد چرب، اسید فسفریک، هیدروکربنه، مواد ازته و مقدار مناسبی ویتامین B و کاروتن است.آب تربچه اگر به طور عادی مصرف شود خاصیت پاک‌کنندگی و نرم‌سازی بدن بخصوص در مخاطهای بینی، سلولها، مجاری معده، کیسه صفرا، کبد، روده‌ها، کلیه و ریه‌ها را دارد و برای معالجه روماتیسم مؤثرست.

تربچه برای قند خون

با این‌که این گیاه واقعا کم‌کالری محسوب می‌شود، اما آنتی‌اکسیدان و فیبر زیادی دارد. همین ویژگی، این گیاه را از سبزی‌های ریشه‌دار دیگر متمایز می‌کند. محققان ژاپنی می‌گویند که جوانه‌های این گیاه،‌ اثرات کاهشی برای قند خون دارند و به همین دلیل برای مقابله با بیماری دیابت مفید هستند. از طرف دیگر، شاخص گلایسمی (GI) تربچه هم پایین است و مصرف آن، سطح قند خون را افزایش نمی‌دهد.

تربچه برای سرماخوردگی

اگر شما هم تربچه را نمیخورید بهتر است برای خواص درمانی بی نظیر آن مصرف این سبزی را در برنامه خود قرار دهید تا سلامتی را برای بدن خود به ارمغان بی آورید تربچه یکی از سبزی های از بین برنده زردی و یرقان به شمار می آید و میتواند بیلیروبین اسید ها و آنزیم های کبدی را به خوبی تنظیم کند تربچه خاصیت تصویه خون را نیز به عهده دارد تربچه از عفونت های کبد و صفرا جلو گیری میکند و میتواند مقاومت بدن را در برابر بیماری ها افزایش دهد تربچه دارای فیبر بالایی در خود است و میتواند اشتهای کاذب را با وارد معده شدن از بین ببرید و احساس سیری به انسان دست دهد این روش برای کسانی که میخواهند وزن کم کنند بسیار مفید است تربچه یکی از سم زداهای قوی به شمار می آید همچنین دارای مقادیر زیادی ویتامین ث و آنتی اکسیدان در خود است که میتواند از بروز سلول های سرطانی روده . معده و دهان جلو گیری کند تربچه خاصیت ضد التهابی و ضد خارش بالایی دارد و میتواند در مواقع نیش حشرات و خارش های پوستی در اثر نیش حشرات میزان خارش را کم کند تربچه برای اختلالات تنفسی و عفونت های گلو در اثر سرما خوردگی بسیار مفید است تربچه خاصیت ضد خلط دارد و میتواند از بروز خطل در مجاری تنفسی در زمان سرما خوردگی بکاهد

تربچه در بارداری

مصرف تربچه در بارداری به دلیل داشتن ویتامین c باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و برای رفع یبوست بارداری مفید است و در درمان بیخوابی موثر است و باعث گردش بهتر جریان خون و خونرسانی به جنین می شود. اسیدفولیک و کلسیم از دیگر مواد مغذی تربچه هستند. تربچه از جمله سبزی‌هایی است که هم ریشه و هم برگ آن دارای خواص فراوانی است. تربچه گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می‌رسد . برگ ‌های آن پهن ، ناصاف ، کرک‌دار و با بریدگی‌های نامنظم است. گل‌های آن به رنگ سفید، زرد روشن، آبی روشن و بنفش است که در انتهای شاخه ظاهر می‌شود. تربچه های نقلی سرشار از آنتی اکسیدان هستند. نتایج پژوهش ها تلاش می کنند که مصرف منظم تربچه نقش مهمی در پیشگیری از بروز برخی سرطان ها مانند سرطان ریه، سرطان تخمدان و کلیه دارد. چون حاوی ترکیبات سولفوری بوده و شما را در برابر سرطان ایمن می کنند.

تربچه در طب سنتی

ترب باعث ایجاد باد زیادی در بدن میشود و در کسانی که معده مرطوبی دارند ، مانع از هضم غذا میگردد. از امام حسین (ع) روایت است که « برگ آن پراکنده‌ کننده باد ، مغز آن مدر ادرار و ریشه آن از بین‌ برنده بلغم است » آشامیدن آب ترب پخته برای رفع سرفه مزمن و طولانی و دفع اخلاط غلیظ سینه و غرغره آب پخته آن با سکنجبین برای خناق مفید است. خوردن ۸ مثقال ( تقریبا ۳۵ گرم ) آب شاخه و برگ ترب با سکنجبین ، برای خارج کردن سنگ مثانه موثر است. البته این ترکیب برای سر و دندان و چشم و گلو مضر به حساب می آید. آب ترب سیاه نیز برای دفع اورات و سموم بدن بسیار مفید است. بیماران می‌توانند از ترب برای جلوگیری از شکل گیری سنگ مثانه استفاده کنند. برای گرفتن آب ترب ،‌ آن را ورقه ورقه کنید و روی هر ورق آن عسل بریزید ، و شب تا صبح در صافی بگذارید تا آب آن در ظرف زیرین بچکد و کشیده شود

بیشتر بخوانید : ترب سفیدترب سیاهترب سیاه برای سنگ کلیهپیازچهشلغمجعفریکرفستره فرنگیکلم بروکلیپیازشویداسفناج